sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Tunnelmallinen pikkukaupunki - Cavtat

Cavtatit pikkukaupunki sijaitsee lähellä Dubrovnikin lentokenttää ja sinne on Dubrovinkista 22 km matkaa.

Suurin osaa turisteista suuntautuu Cavtatin ohi Dubrovnkiin, mutta suosittelen ehdottomasti tutustumaan myös Cavtatin tunnelmallisen pikkukaupunkiin. Kaupunki on hyvin rauhallinen, koska autolla ei edes pääse vanhaan kaupunkiin. Auto jätetään isolle parkkialueelle, joka sijaitsee vanhankaupungin lähellä.

DSCN2818

Parkkipaikalta pääsee rantaa pitkin kävelemään Cavtatin vanhaan kaupunkiin. Kävelytie mutkittelee rantaa pitkin ja samalla voi ihailla kallioisia rantoja ja kirkasta merivettä. Kalaparvia, meritähtiä ja mustia merisiiliä näkee ilman snorkkelia, tämä on todella uskomaton, miten kirkas merivesi täällä on.

DSCN2586

DSCN2590

Cavtatit vanhakaupunki on pieni ja kompakti.
 
DSCN2582

Keskustassa on upea palmujen reunustama rantabulevardi, jonka vieressä on tyylikäs huvipursisatama. Joka ilta sinne ankkuroituu upeita luksusjahteja.

DSCN2809

DSCN2806

Keskustassa on myös kirkko ja hienoja sisäpihoja.

DSCN2576

Cavtatissa on useita rantoja. Rannat on rakennettu kallioiden päälle ja päällystetty betonilla, koska muuten kalliorannalle ei saisi aurinkotuoleja ollenkaan. Rannoilla vuokrataan aurinkotuoleja ja varjoja. Me vietettiin siellä yksi rantapäivä, jolloin otettiin rennosti ja snorklailtiin. Mieheni ja tyttäreni vuokrasivat myös kanootin.

Cavtatissa pääsee tutustumaan merenalaiseen elämään lasipohjaveneen kyydissä. Me käytiin tutustumassa vedenalaisen elämään myöhään illalla. Veneellä on todella hyvä valaistus, jonka ansiosta näkee merenpohjaan ja siellä kuhisevan elämään.

DSCN2795

Löydetiin Cavtatista todella hyvä ravintola, jossa käytiin useana iltana syömässä. Se on Dalmantino, joka myös Tripadvisorin mukaan on saanut melkein 5 tähteä.

DSCN2797

Ruoka oli erinomaista ja palvelu todella ystävällistä. Erityisesti voin suositella Dalmantinossa "mixed grill meat" annosta, joka oli varmasti parhaita liharuokia, joka olen elämässäni syönyt. Kahdelle henkilölle riitti annoksesta todella hyvin.

DSCN2700

DSCN2698
Hampurilaisateria tarjottiin puutarjottimelta

DSCN2822
Alkupala

DSCN2802
Myös jälkiruoka oli erinomainen

Ja erityisesti pitää mainita Cavtatin auringonlaskut, jotka olivat todella upeat.

DSCN2695

Muut matkakertomukset löydät tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti